Vlag uit voor het Hollandia-gebouw

Vlag uit voor het Hollandia-gebouw 19 januari 2017 -

Donderdag 19 januari 2017 is de koopovereenkomst getekend tussen de gemeente Vlaardingen en HERMON Heritage uit Zeist en heeft het karakteristieke rijksmonumentale pand aan de Oosthavenkade 42 een nieuwe eigenaar. De ondertekening van de koopovereenkomst vond plaats in de prachtige hal van het voormalige hoofdkantoor van de N.V. Hollandia, Hollandsche Fabriek van Melkproducten. Commercieel manager Natascha van der Doorn zette samen met Machiel van der Plas (directeur HERMON Heritage) de eerste vlag op het gebouw.

  • Foto ondertekening koopcontract voor de aankoop van het Hollandia-gebouw te Vlaardingen. Van v.l.n.r Machiel van der Plas (HERMON Heritage) wethouder Hans Versluijs (gemeente Vlaardingen), wethouder Arnout Hoekstra (gemeente Vlaardingen) en Jan de Mooij (HERMON Heritage).

Het pand staat al geruime tijd leeg en zal worden getransformeerd van kantoorpand naar 15 prachtige stadsappartementen. De vele monumentale aspecten zullen daarbij stijlvol worden geïntegreerd. Zo heeft het pand een zeer bijzondere entree; achter de voordeur bevindt zich een imposante hal met vide, die via de glazen lantaarn licht in het gebouw brengt. Maar ook het historisch eikenhouten trappenhuis, het grote glas-in-lood raam, en mooie hoge plafondhoogtes geven veel charme aan het gebouw.

In februari zal HERMON Heritage een informatieavond organiseren voor belangstellenden. Hoewel er al mooie ontwerpen voor de appartementen liggen, wil de nieuwe eigenaar graag in contact komen met belangstellenden, om de ontwerpen zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen van de toekomstige bewoners.

Bezoekadres

Oudenoord 330-340
3513 EX  Utrecht

Postadres

Postbus 5
3700 AA  Zeist

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01

Thema-websites

Concordia House
New Loreto

We give a future to the past HERMON Heritage B.V.