P.L. Bergansiuskazerne (Ede)

Type erfgoed
Type erfgoed:
Militair erfgoed
Plaats en monumentnummer
Plaats en monumentnummer:
Ede
Architect
Architect:
Onbekend
Bouwjaar
Bouwjaar:
Onbekend
Rol HERMON Heritage
Rol HERMON Heritage:
Herbestemming
Nieuwe bestemming
Nieuwe bestemming:
20 appartementen en 2 algemene ruimten

Sinds juni 2018 is HERMON Heritage de nieuwe eigenaar van de P.L. Bergansiuskazerne in Ede. HERMON Heritage zal de Bergansiuskazerne restaureren en transformeren naar 20 zelfstandige huurappartementen en twee algemene ruimten voor gezamenlijke- en/of buurtfuncties.

Gebruikersgeschiedenis

De uit 1936 stammende kazerne heeft een bijzondere gebruikersgeschiedenis. Het gebouw dat aanvankelijk een school voor reserveofficieren huisvestte werd in de oorlog door de Duitsers en later door de Canadezen gebruikt. Na de oorlog werd de kazerne weer in gebruik genomen als opleidingscentrum van het leger. In de laatste jaren dat de Bergansiuskazerne door de landmacht werd gebruikt, was de facilitaire dienst erin gevestigd. In 2011 kwam de Bergansiuskazerne samen met nog zes andere kazernes in handen van de gemeente Ede. Met de herontwikkeling van HERMON Heritage zal de Bergansiuskazerne een woon- en een maatschappelijke functie krijgen.

Bij de herontwikkeling zullen alle bijzondere en waardevolle bouwkundige elementen behouden blijven, sterker nog ze hebben zelfs als uitgangspunt gediend bij de nieuwe plannen.

HERMON Heritage

Behoud en herontwikkeling

Bij de herontwikkeling zullen alle bijzondere en waardevolle bouwkundige elementen behouden blijven, sterker nog ze hebben zelfs als uitgangspunt gediend bij de nieuwe plannen. Zo blijft de kenmerkende expressionistische bouwstijl en de U-vormige plattegrond behouden. De inmiddels verdwenen klokkentoren zal bij de restauratie teruggeplaatst worden. Evenals de verdwenen karakteristieke glas-en-lood ramen in de trappenhuizen, deze zullen in een eigentijdse stijl teruggebracht worden.

Het concept voorziet aan de ene kant zelfstandig wonen en biedt aan de andere kant allerlei ‘services’ aan de gemeenschap die zij belangrijk vindt. Zoals horeca, een sportschool, of zorg.

Bezoekadres

Utrechtseweg 82
3702 AD  Zeist

Postadres

Postbus 5
3700 AA  Zeist

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01

Thema-websites

Concordia House
New Loreto

We give a future to the past HERMON Heritage B.V.