Oprichting erfgoedfonds

Oprichting erfgoedfonds 9 april 2020 -

HERMON Heritage is er trots op, om in samenwerking met UBS bank, een vastgoedfonds voor Monumentaal Erfgoed op te richten; het “HERMON Heritage fund”. Met UBS Bank is er de zekerheid van een Zwitserse bank met grote expertise tot vermogensbeheer en investeringsstrategieën. Of zoals ze zelf zeggen: “We are the world’s largest and only truly global wealth manager.” In het geval van dit nieuwe Erfgoedfonds zal er sprake zijn van een Luxemburgs/Zwitsers/Nederlands fonds.

Er hebben zich reeds meerdere gerenommeerde vermogende partijen aangegeven deel te willen nemen. Vanuit het fonds zal vastgoed met een Monumentenstatus herontwikkeld worden om het op die manier weer toekomstwaarde te geven. Gemaakte rendementen op de herontwikkeling komen vervolgens weer ten goede aan het fonds. Zo wordt er gebouwd aan zowel het langdurig behoud van Monumentaal Erfgoed, alsmede aan langdurig rendement op investeringen.

In eerste instantie gaan we verder met het investeren in herontwikkeling van Nederlands Erfgoed, maar er zal ook buiten Nederland gekeken gaan worden naar kansen om Erfgoed toekomstwaarde te creëren.

Om dit te kunnen doen en om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen zullen we ook samenwerken met een partij die over een AFM-vergunning  (Autoriteit Financiële Markten) beschikt. Verder wordt onder andere een prospectus opgesteld, waarin we alle projecten opnemen.

De Coronacrisis en de daarmee samenhangende economische crisis hebben bij veel beleggers de zoektocht geopend naar een veilige plek voor vermogen. Monumentaal vastgoed, met een aantoonbare, zeer stabiele waardeontwikkeling biedt mogelijk een antwoord. De monumenten waar wij aan werken zijn vaak honderden jaren oud en hebben van alles meegemaakt en gezien. Het is in deze onzekere tijd fijn dat wij hen ook zien, als toonbeeld van rust en zekerheid.

Bezoekadres

Oudenoord 330-340
3513 EX  Utrecht

Postadres

Postbus 5
3700 AA  Zeist

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01

Thema-websites

Concordia House
New Loreto

We give a future to the past HERMON Heritage B.V.