Koopovereenkomst Het Waaigat (Vlaardingen)

Koopovereenkomst Het Waaigat (Vlaardingen) 25 oktober 2018 -

Woensdag 24 oktober jongstleden heeft HERMON Heritage de koopovereenkomst getekend voor de verwerving van de voormalige woonwinkel Het Waaigat, gelegen aan de Markt 57 in Vlaardingen. HERMON Heritage zal de vijf beeldbepalende panden in het stadshart van Vlaardingen restaureren en herontwikkelen tot 17 stadsappartementen.

Geschiedenis

Woonwinkel Het Waaigat was een begrip in Vlaardingen. Het was een familiebedrijf, waar vier generaties op de winkelvloer stonden. Op 18 december 1915 werd de basis voor het Waaigat gelegd door de heer D. van Heusden. De winkel, een voormalig timmermans-werkplaats, bevond zich aan de Markt op de hoek van de Hoogstraat in Vlaardingen. Na het overlijden van de heer D. van Heusden zette de Weduwe van de heer Van Heusden met haar zes kinderen het bedrijf voort als “Winkel in Behangselpapieren”. Dit kleine bedrijfje heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een heel woonwarenhuis van 1.700 m². Na 102 jaar (2018) moest woonwinkel Het Waaigat haar deuren sluiten door onder meer nieuwe manieren van winkelen, zoals het online shoppen. Met de herontwikkeling zullen de panden aan de Markt niet lang leeg staan.

De panden worden getransformeerd naar wonen. De gevels blijven grotendeels behouden. De achterzijde van de appartementen krijgen in tegenstelling tot de voorkant een moderne uitstraling.

HERMON Heritage

Behoud en ontwikkeling

De panden worden getransformeerd naar wonen. HERMON Heritage heeft in samenwerking met Houdijk Architecten het ontwerp van de herontwikkeling gemaakt. De gevels blijven grotendeels behouden. Aan de achterzijde zal de oude aanbouw uit de jaren tachtig gesloopt worden. De kelder en de lift blijven behouden. De achterzijde van de appartementen krijgen in tegenstelling tot de voorkant een moderne uitstraling. Zo krijgen de appartementen een achtergevel met veel glas en staal. Een loopburg zal de appartementen en de lift met elkaar verbinden. Op dit moment voeren wij gesprekken met een landelijke partij die geinteresseerd is in huren van de 17 stadsappartementen.

Bezoekadres

Utrechtseweg 82
3702 AD  Zeist

Postadres

Postbus 5
3700 AA  Zeist

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01

Thema-websites

Concordia House
New Loreto

We give a future to the past HERMON Heritage B.V.