HERMON Heritage en Open Monumentendag 2023

HERMON Heritage en Open Monumentendag 2023 29 augustus 2023 -

HERMON Heritage doet ook dit jaar mee aan de Open Monumentendag. Er zijn twee van onze gebouwen open tijdens het Open Monumentendag weekend, één in Utrecht en één in Limburg. We stellen ze aan u voor:

Concordia House

Dit jaar laten we het publiek kennismaken met het Concordia gebouw in de binnenstad van Utrecht, waar tevens ons hoofdkantoor gehuisvest is. Het gebouw werd vlak na de oorlog gebouwd door Levensverzekeringsmaatschappij Concordia (voor katholieke arbeiders) . Concordia verzekeringen had al een kantoorpand aan de Oudenoord in Utrecht, gebouwd vlak voor de oorlog. In 1954 breidde men de kantoorcapaciteit uit met een nieuw monumentaal pand, ontworpen door de gebroeders Kraaijvanger; het “Concordia gebouw”.

Het Concordia gebouw zal verbouwd gaan worden naar een hotel en short-stay bestemming. Natuurlijk worden alle monumentale onderdelen van het gebouw gerespecteerd en waar nodig in volle glorie hersteld.  De verbouwing zal nog deze herfst van start gaan. Vlak voordat de verbouwing van het Concordia gebouw begint kunnen wij het nog één keer tijdens Open Monumentendag voor het publiek openstellen. We heten u daarom van harte welkom om het gebouw en onze restauratie en herbestemmings-plannen te bekijken. Om een goede indruk van het gebouw te krijgen hebben we een informatieve loop-route opgesteld.

Op www.openmonumentendagutrecht.nl vind u meer opgestelde monumenten in de stad Utrecht.

Openingstijden Concordia House

Oudenoord 340
3513 EX  Utrecht

Zaterdag 9 september 2023
10:00 tot 17:00 uur

Schat van Simpelveld

In Limburg, Simpelveld, is dit jaar wederom het museum Schat van Simpelveld open. Dit museum, gevestigd in ons project Huize Loreto, toont een riante kunstcollectie. De verzameling zeer verfijnd borduurwerk uit de 19de en 20ste eeuw behoort tot de absolute top van de wereld. Daarnaast toont het museum een schitterende collectie schilderijen, gouden kelken, wassen beelden en middeleeuwse sculpturen en krijgt u een kijkje in het kloosterleven van begin twintigste eeuw.

Openingstijden Schat van Simpelveld

Kloosterstraat 68
6369 AE Simpelveld

www.deschatvansimpelveld.nl/plan-je-bezoek

Bezoekadres

Utrechtseweg 82
3702 AD  Zeist

Postadres

Postbus 5
3700 AA  Zeist

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01

Thema-websites

Concordia House
New Loreto

We give a future to the past HERMON Heritage B.V.