HERMON Heritage koopt P.L. Bergansiuskazerne te Ede

HERMON Heritage koopt P.L. Bergansiuskazerne te Ede 28 juni 2018 -

Op woensdag 27 juni 2018 is de koopovereenkomst van de P.L. Bergansiuskazerne getekend tussen de gemeente Ede en herontwikkelaar/belegger HERMON Heritage. Hiermee is HERMON Heritage de nieuwe eigenaar geworden van de voormalige kazerne. HERMON Heritage zal de Bergansiuskazerne restaureren en transformeren naar 20 zelfstandige huurappartementen en een algemene ruimte voor gezamenlijke- en/of buurtfuncties.

Gebruikersgeschiedenis

De uit 1936 stammende kazerne heeft een bijzondere gebruikersgeschiedenis. Het gebouw dat aanvankelijk een school voor reserveofficieren huisvestte werd in de oorlog door de Duitsers en later door de Canadezen gebruikt. Na de oorlog werd de kazerne weer in gebruik genomen als opleidingscentrum van het leger. In de laatste jaren dat de Bergansiuskazerne door de landmacht werd gebruikt, was de facilitaire dienst erin gevestigd. In 2011 kwam de Bergansiuskazerne samen met nog zes andere kazernes in handen van de gemeente Ede. Met de herontwikkeling van HERMON Heritage zal de Bergansiuskazerne een woon- en een maatschappelijke functie krijgen.

Behoud en herontwikkeling

Bij de herontwikkeling zullen alle bijzondere en waardevolle bouwkundige elementen behouden blijven, sterker nog ze hebben zelfs als uitgangspunt gediend bij de nieuwe plannen. Zo blijft de kenmerkende expressionistische bouwstijl en de U-vormige plattegrond behouden. De inmiddels verdwenen klokkentoren zal bij de restauratie teruggeplaatst worden. Evenals de verdwenen karakteristieke glas-en-lood ramen in de trappenhuizen, deze zullen in een eigentijdse stijl teruggebracht worden.

De toekomstige appartementen zullen bestemd zijn voor ouderen vanaf vijftig jaar, die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen en die aangesloten zijn bij de coöperatie Vitalius. De coöperatie is voor deze herontwikkeling opgezet. De bewoners van Vitualius streven ernaar om wonen, werk en zorg zoveel mogelijk zelf te organiseren door samen te werken en elkaar te helpen. Mocht u interesse hebben in een woning in de Bergansiuskazerne; Er zijn nog een aantal appartementen beschikbaar voor de verhuur. Meer informatie over Vitalius vindt u op hun website.

Naar verwachting zal in het voorjaar van 2019 gestart worden met verbouw -en restauratie werkzaamheden.

Bezoekadres

Utrechtseweg 82
3702 AD  Zeist

Postadres

Postbus 5
3700 AA  Zeist

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01

Thema-websites

Concordia House
New Loreto

We give a future to the past HERMON Heritage B.V.