Heilige Nachten in de Maria Boodschapkerk

Heilige Nachten in de Maria Boodschapkerk 19 september 2019 -

Heilige Nachten start met het aanbieden van overnachtingen in kerkgebouwen. De Maria Boodschapkerk in Goirle is de eerste kerk in Nederland waar dit concept toegepast wordt. Heilige Nachten is een ‘pop up’ concept: zonder aantasting van de waarden van de kerk wordt een knusse ‘huiskamer’ gecreëerd waar mensen overnachten. Dit concept is dus mogelijk in leegstaande kerken, maar ook in kerken nog in de eredienst zijn of die daarnaast nog andere activiteiten hebben. Heilige Nachten wil samen met HERMON Heritage het concept in de toekomst uitbreiden.

Deze bijzondere toevoeging aan het toerisme in Nederland, geeft iedereen die dat wil uit binnen- en buitenland, dé kans om een nacht door te brengen in een bijzonder gebouw. Voor een unieke ervaring, of een moment van bezinning. De gasten die ’s nachts de hele kerk voor zichzelf hebben dragen op meerdere manieren bij aan het voortbestaan van de iconische kerkgebouwen en hun verhalen:

  • Een groot deel (40%) van de opbrengst gaat direct terug naar het kerkgebouw en dus brengt men structureel een deel van de inkomsten;
  • De maatschappelijke betrokkenheid voor kerkgebouwen wordt vergroot bij een breder publiek;
  • Het geeft eigenaren meer tijd om na te denken over de mogelijkheden van hun leegstaande kerkgebouw, terwijl het toch in gebruik is.

Overnachtingen zijn te boeken bij Heilige Nachten info@heiligenachten.nl of kijk op hun website voor meer informatie.

Bezoekadres

Utrechtseweg 82
3702 AD  Zeist

Postadres

Postbus 5
3700 AA  Zeist

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01

Thema-websites

Concordia House
New Loreto

We give a future to the past HERMON Heritage B.V.