Bouwvergunning voor Raadhuis Tegelen

Bouwvergunning voor Raadhuis Tegelen 31 januari 2023 -

We zijn blij te kunnen melden dat de gemeente Venlo onlangs een bouwvergunning heeft verleend aan HERMON Heritage voor de herbestemming van het voormalig Raadhuis en het achtergelegen stadskantoor in Tegelen. We kijken er naar uit om het plan in samenwerking met velen te mogen gaan realiseren. Het ontwerp voor de nieuwe invulling is gemaakt door Architectenbureau Enklaar en Klavers.

Het monumentale Raadhuis krijgt een nieuwe bestemming; een horecagelegenheid die gebruik zal maken van terrassen op het voorgelegen plein. Door de horecafunctie blijft het raadhuis dat in het leven van vele Tegelenaren een bijzondere rol heeft gespeeld, zoals bijvoorbeeld de trouwzaal, voor iedereen toegankelijk. Het raadhuis zal zo veel mogelijk in ere hersteld worden en krijgt weinig toevoegingen. Nieuwe onontbeerlijke functies zoals een keuken worden gesitueerd in de achtergelegen corridor tussen Raadhuis en Stadskantoor.

Het plein en het gebied rondom de bebouwing is momenteel behoorlijk versteend, hiervoor zijn in samenwerking met de gemeente ook plannen ontwikkeld. Het plein zal een uitnodigende, groene locatie worden die het centrum van Tegelen beter zal gaan verbinden met het oude Raadhuis, en het achtergelegen station.

Het stadskantoor is van later datum en kan daardoor totaal worden verduurzaamd. Het zal een groene uitstraling krijgen met zelfs letterlijk groenbeplante wanden. Behalve een groene uitstraling, wordt het gehele gebouw verduurzaamd en weer toekomstbestendig. De huidige betonstructuur zal blijven staan, en worden voorzien van een compleet nieuwe, goed geïsoleerde schil. De grote open ruimten in het midden met vides blijven een open structuur houden. Hierin is ruimte voor gezamenlijke ruimten zoals grote woonkamers, open keukens e.d. Daar omheen worden aan de gevel zorgeenheden gesitueerd waar 24 uurs zorg zal worden aangeboden.

We zijn dankbaar dat het monumentale gebouw op deze manier gespaard kan blijven en er goede nieuwe maatschappelijke functies gevonden zijn om het gebouw weer een nieuw leven te geven.

Bezoek- en postadres

Oudenoord 340
3513 EX  Utrecht
(Concordia gebouw)

Voor pakketten

Oudenoord 330
3513 EX  Utrecht
(Concordia gebouw)

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01

Thema-websites

Concordia House
New Loreto

We give a future to the past HERMON Heritage B.V.