Het Waaigat (Vlaardingen)

Type erfgoed
Type erfgoed:
Plaats en monumentnummer
Plaats en monumentnummer:
Vlaardingen
Architect
Architect:
Houdijk Architecten
Bouwjaar
Bouwjaar:
Onbekend
Rol HERMON Heritage
Rol HERMON Heritage:
Herbestemming
Nieuwe bestemming
Nieuwe bestemming:
Appartementen

24 oktober 2018 heeft HERMON Heritage de koopovereenkomst getekend voor de verwerving van de voormalige woonwinkel Het Waaigat, gelegen aan de Markt 57 in Vlaardingen HERMON Heritage zal de vijf beeldbepalende panden in het stadshart van Vlaardingen restaureren en herontwikkelen tot 17 stadsappartementen.

HERMON Heritage heeft in samenwerking met Houdijk Architecten het ontwerp van de herontwikkeling gemaakt. De gevels blijven grotendeels behouden. Aan de achterzijde zal de oude aanbouw uit de jaren tachtig gesloopt worden. De kelder en de lift blijven behouden. De achterzijde van de appartementen krijgen in tegenstelling tot de voorkant een moderne uitstraling. Zo krijgen de appartementen een achtergevel met veel glas en staal. Een loopburg zal de appartementen en de lift met elkaar verbinden.

Woonwinkel Het Waaigat was een familiebedrijf, waar vier generaties op de winkelvloer stonden.

HERMON Heritage

Geschiedenis

Woonwinkel Het Waaigat was een familiebedrijf, waar vier generaties op de winkelvloer stonden. Op 18 december 1915 werd de basis gelegd door de heer D. van Heusden voor Het Waaigat. De winkel, eerst een timmermans-werkplaats bevond zich aan de Markt op de hoek van de Hoogstraat in Vlaardingen. Na het overlijden van de heer D. van Heusden zette de Weduwe van de heer Van Heusden met haar zes kinderen het bedrijf voort als “Winkel in Behangselpapieren”.

Met de herontwikkeling van de beeldbepalende panden in het stadshart van Vlaardingen wordt langdurige leegstand en verloedering voorkomen en blijven de panden behouden voor volgende generaties.

HERMON Heritage

Dit kleine bedrijfje heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een heel Woonwarenhuis van 1700 m2. Na 102 jaar moest Het Waaigat haar deuren sluiten. Ze konden het niet meer opbrengen. Nieuwe manieren van winkelen, zoals het online shoppen waren hier debet aan.

Met de herontwikkeling van de beeldbepalende panden in het stadshart van Vlaardingen wordt langdurige leegstand en verloedering voorkomen en blijven de panden behouden voor volgende generaties.

Bezoek- en postadres

Oudenoord 340
3513 EX  Utrecht
(Concordia gebouw)

Voor pakketten

Oudenoord 330
3513 EX  Utrecht
(Concordia gebouw)

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01

Thema-websites

Concordia House
New Loreto

We give a future to the past HERMON Heritage B.V.